חמשת הכוחות הרוחניים, קורס חד שנתי בהנחיית סטיבן פולדר, ימי שני פעם בשבועיים, 17:00-19:30

בלב הווייתנו, ישנן איכויות טהורות שהן עמוקות ודי חבויות. ברמתן הבסיסית הן מובילות אותנו לחיפוש אחר האושר. כשהן מפותחות יותר הן מובילות אותנו לחיפוש אחר האמת של הדברים כפי שהם. אלא שמה שבסופו של דבר קורה לנו הוא לחלוטין לא בשליטתנו. הוא מותנה על ידי תנאים שמסייעים או מפריעים למימוש תכניותינו וכוונותינו. הקשת בענן נדמית תמיד מעבר להישג ידינו. לכן, במקום לצפות מהעולם וללחוץ עליו לספק לנו את מה שאנו רוצים, אנו בוחנים מהם הכלים והיכולות שעלינו לגלם כדי שדברים יוכלו להשתנות. אנו משנים את עצמנו כדי לשנות את העולם. אנו מוזמנים לקחת אחריות על התודעה והלב שלנו, לשנות את צורת הראייה שלנו, ממצב של תלות באובייקטים חיצוניים, אל מה שעלינו לעשות כדי שנחיה את חיינו מתוך המקור הטהור בתוכנו. זהו ה Great Turning, שאינו קל – הבודהה קרא לו שאגת האריה! אבל הוא בהחלט אפשרי לכולנו.

אז מהם הכוחות או המנועים שיכולים לכוון אותנו אל עבר תובנה, רווחה והתעוררות? על הבודהיזם, עם העומק והעושר העצומים שבו, תמיד נוכל לסמוך כמקור לתשובות לשאלות כאלה הנוגעות להתפתחות פנימית, ואחד מסוגי הלימוד שהוא מציע נקרא חמשת הכוחות או היכולות הרוחניות.
יכולות אלה דומות לתכונות של אדם. כולנו יכולים לפתח אותם. הם מנועים שמניעים את הרכב הרוחני שלנו, הם הכוחות שנדרשים להתמרה, ולמעשה הם אינם ממש בודהיסטיים. קשה לדמיין מישהו המצוי במסע אותנטי אל החופש, בכל מסורת שהיא, שעבורו חמשת הכוחות הללו אינם מקור להנעה.

החמישה הם:

  1. אמון ובטחון (בפאלית saddha).
  2. אנרגיה, מוטיבציה והתמדה (viriya).
  3. תשומת לב, מודעות וערות (sati).
  4. ריכוז, יציבות ודממה (samadhi).
  5. חוכמה, ראייה ותובנה משחררת (pannya)

הקורס יועבר תוך הדגש על תרגול, אימונים מעשיים ויישומים בחיי היום-יום. עם זאת, התשתית הבודהסטית תבוא לידי ביטוי באמצעות שיחות ולימוד טקסטים. הקורס יורכב משיחות דהרמה, מדיטציות, דיונים, עבודה בקבוצות קטנות, וחקירה.

• השיעורים יתקיימו בימי שני, פעם בשבועיים, משעה 17:00 עד 19.30.
• מפגש ראשון: 19.10.2020
• הרשמה: רות ליבמן rutti.lib@gmail.com 0504463927
• דמי הרשמה: 500 ש"ח. סכום זה מכסה את הוצאות השכרת המקום וכיבוד + ספר חדש של סטיבן
• המשתתפים מוזמנים לתמוך במורה ע"י נתינת דנה, שהיא הנתינה והקבלה הופשית, ונדיבות הלב.
• ציפיית המורה היא, שלכל המשתתפים ניסיון קודם כלשהו בתרגול בודהיסטי. לאלו שאין ניסיון כזה, עליהם להשלים את הקורס בMBSR, ( שמונה שבועות, המתקיים גם הוא ב"משיב הנפש", מפגש הראשון ב1.9

להרשמה: רות ליבמן
0504463927
rutti.lib@gmail.com