הזמנה ליום תרגול מדיטצית מיינדפולנס בטבע
אתם מוזמנים לחוות את הכוח המרפא של שהייה שקטה בטבע.
השהייה בטבע, יחד עם תרגול מדיטציה מאפשרים לנו חווית נוכחות, לחוות את החיים באופן ישיר, הרמוני ורגוע יותר.
תודעה רגועה מבאיה באופן טבעי רווחה, רעננות ושמחה.
ניפגש בבוקר בגינה של משיב נפש למדיטציה בישיבה, ואז במקרה של מזג אוויר מתאים נצא יחד להליכה מדיטטיבית למצפה (25 דק הליכה).
נחוש את האדמה נושאת אותנו בכל צעד, נקשיב לציפורים, לזרימה הטבעית של הנשימה ונתבונן ביופי של העצים, הסלעים והשמיים. ערות של החושים פנימה וחוצה מאפשרת הפסקה מהרעש בראש, תודעה שקטה , ומפנה מקום לחוויית קלילות וחסד ופשוטה.
לקבל את החיים כמתנה, לחוש את אנרגיית החיים זורמת דרכנו כחלק מהעולם הטבע – יחד עם הצמחיה והחיות. כבני אדם אנו יכולים להיות בהודיה ופליאה.
בזמן המנוחה נפנה את תשומת הלב לתנועות העדינות של החיים המפעמים בנו. כאשר המאמץ של ה"אני" שמנסה להיות בשליטה נרגע, האמון יכול לגדול ולאפשר לשמחה וחוכמה לעלות באופן ספונטני.
הקורס יהיה הרוב בדממה, ויכלול פרקי זמן של מדיטציה קבוצתית בישיבה וגם בשכיבה, הליכה ומנוחה עמוקה, שיחה והנחיות לחקירה שמביאה ראייה משוחררת.
על המנחה: סוזנה ואן קימנדה, ילידת 1965, הנה מורה מוסמכת מטעם המכון לתנועה, נשימה ומודעות בברלין משנת 1997. בנוסף, סוזנה הנה מנחה מוסמכת מטעם המכון הבינ״ל להתמקדות בניו יורק, ובוגרת התוכנית להכשרת מורי מיינדפולנס של מכון מודע במרכז הבינתחומי הרצליה ואוניברסיטת בנגור בבריטניה. כיום סוזנה מנהלת את מרכז משיב נפש שבכליל, הולכת ומתרגלת בדרך הדהרמה מעל 20 שנה, מנחה קבוצות ומלווה אחת על אחת.
ההוראה מוצעת במסורת הדאנא (נדיבות הלב)
הקורס פונה לבעלי ניסיון ולמתחילים כאחד